tisdag 7 augusti 2007

Alla goda ting är tre

Gråtmolnen är som bortblåsta. Precis som det svenska sommarlågtrycket kommer de säkert tillbaka, men just nu råder det strålande sol och högtryck på hormonfronten.

Igår hittade vi det troligtvis sista exemplaret i stan av Barnvagnen Vi Vill Ha.
Idag fick vi plats på BB Stockholm.
Imorgon ska jag träffa en massa andra kvinnor med vackra, stora magar och utbyta roliga historier om våra krämpor, partners och utskjutande kroppsdelar.

14 kommentarer:

Anna sa...

Vad blev det för barnvagn?

Hedda sa...

Det bidde en Bugaboo Cameleon Denim. Mest för att vi ville ha den absolut lättaste och smidigaste vagnen, eftersom vi måste vika ihop den, knö in den i hissen och ha den i lägenheten.
Dessutom är teleskophandtaget briljant, det skiljer sina modiga 30 cm mellan mig och mannen. Och till sist är jeanstyget så himla snyggt och könsneutralt. Sömmarna är orangea och vi funderar på en orange åkpåse till.
Fast dyrt så in i hellskotta..

Anonym sa...

Åh, vad avundsjuk jag blir nu. Vi sökte också plats på BB Sthlm, men det var "fullbokat" på vårt datum. Får hoppas, hoppas, hoppas att det har dykt upp en lucka när förlossningen väl sätter igång, så vi får komma dit iaf.

Hedda sa...

Stina, vilken MVC har ni?
Vi kom in till slut efter att fallit mellan alla stolar som finns. Plösligt fanns det lediga platser - efter att ha halkat långt ner på reservlistan... Men vår BM jobbar där också och ville absolut att vi skulle föda där, som hon fixade in oss.

Anonym sa...

Härliga humörsvängningar:-D

Och vad SKÖNT att ni fått plats på BB Stockholm! (Inte för att jag fattar hur det där funkar egentligen. Det är ju inte direkt självklart att barnet behagar komma på utsatt datum ...)

Anonym sa...

Bugaboo är helt klart bäst! Vi får köra rally med dem sen genom stadens kvarter. :-)

Anonym sa...

Grattis till vagn och BB Sthlm-plats!!!!!
BBS vet aldrig hur många födslar de kommer få per dag - man har ju liksom 5 veckor på sig att föda där (från v 37+0 till 41+6) men dom fixar det alltid!! Jag tror de bokar ett visst antal platser per månad.
Själv föder nu vilken vecka som helst barn nr 3 på bbs. Jag LÄNGTAR dit.

Anonym sa...

Vi går på Mamamia, så det var fri kvot som gällde för oss. Nästa gång (om det blir en sådan) ska jag absolut gå på någon hos BB Sthlms sammarbetsmvc. Nu är man ju lite lätt stressad över förlossningen, när man inte ens vet var man hamnar.

Anna sa...

Vi har också en bugaboo, min sambo är också mycket längre än mig men vi valde den mest för att den är smidig och så är den snygg också. Vi har dock en röd. Det är tur man kan byta färg om man tröttnar :o)

Hedda sa...

Stina, förlåt min okunnighet, men vad innebär fri kvot? Jag trodde att även Mama Mia-mammor hade platsgaranti på BB Sthlm. Just osäkerhetsmomentet var det som gjorde att jag valde BM i Gamla stan. Bibliska översvämningar och extrema komplikationer undantaget - jag vill veta var jag ska föda!

Anonym sa...

Hedda!
Det är 5 BM-mottagningar som är knutna till BBS och Mama Mia är inte en av dem. Men även om man går på ex.vis Munkbron (=BM G Stan) så är det inte helt säkert att det finns plats ändå.

Hedda sa...

Karin, tack! Jag trodde att Mama Mia garanterade plats. Nä, vi märkte att det inte fanns plats - först. Men med tårar och envishet kommer man långt. bara blodtrycket inte skenar, så ska det nog gå vägen...

Södertälje, vi funderade på röd, som är jättefin, men när lilla Denimen praktiskt taget föll i våra händer kunde vi inte säga nej.

Anonym sa...

Nope, tyvärr har vi mamamiamammor inte platsgaranti. Och eftersom så är fallet kan vi, och alla andra som inte är inskrivna på någon av bbsthlms-kompismvc söka via fri kvot. Om det finns plats efter att alla mammor som har platsgaranti har tackat ja, så kan vi "resten" ha en chans. Man skickar in ett personligt brev och kopian av mvc-journalen. Sedan kollar bb sthlm om det finns plats, det fanns det inte i vårt fall :( Hoppas dock att en plats dykt upp lagom tills den lilla ska pressas ut. Annars kanske vi kan åka till danderyd, där är det ju också ganska bra, har jag fått för mig.

Hedda sa...

Ja, jag skulle absolut ta Danderyd - har bara hört gott om det - och är grymt nyfiken på deras Dublinmetod. Men eftersom vi egentligen tillhör KS - dit jag absolut inte vill - känns BB Sthlm som ett tryggt alternativ.

Lycka till och hoppas att ni får plats!